Novembre 29, 2021
Per Nord-Estl Libertari
255 vistes


Hotel de Tossa de Mar que es ven per 6,9 milionsd'euros.

                          Hotel de Tossa de Mar que es ven per 6,9 milionsd’euros.

A causa de la crisi turística provocada per la pandèmia de covid-19 gairebé quaranta hotels de les comarques gironines estan a la venda i a tot l’Estat espanyol hi ha 653 d’aquests establiments en busca de comprador, un 16 per cent més que fa un any 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) 29/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que hi ha un total de 38 hotels en venda a les comarques gironines, degut en part al que la crisi sanitària de covid-19 ha suposat respecte del turisme. Només a les Illes Balears, Barcelona i Màlaga tenen avui més establiments hotelers a la venda. 

El sector hoteler està travessant un dels moments més complicats de la història recent per la crisi sanitària. Les restriccions als moviments de la població dins i fora del Regne d’Espanya han reduït dràsticament els nivells d’ocupació i han tirat per terra un nou any rècord del turisme. 

Coincidència o conseqüència de la pandèmia de covid-19, la veritat és que està augmentant el nombre d’hotels que busquen nou amo. Segons les dades de portal Idealista, a mitjans de novembre hi havia 653 establiments a la venda en el conjunt de l’Estat espanyol, gairebé un 16% més que fa un any. D’aquests, trenta-vuit es troben a les comarques gironines, que és la quarta província amb més hotels a la venda.  

Hi ha unitats disponibles en totes les comunitats autònomes, encara que les que concentren l’oferta més gran són Andalusia i Catalunya, amb 143 i 114 hotels, respectivament. Les següents de la llista són les Illes Balears (73), Castella i Lleó (61), i Comunitat Valenciana (52). 

Per províncies, la de les Illes Balears és la que compta amb més immobles hotelers en venda, en registrar 73 unitats. La segueixen Barcelona (64), Màlaga (52), Girona (38), Las Palmas (34), Pontevedra (27), Astúries (22) i València (21) 

Si comparem aquestes dades amb les de fa un any, descobrim que de mitjana, al Regne d’Espanya el nombre d’actius hotels disponibles s’ha incrementat entorn del 16%. Al Principat de Catalunya ha crescut per sobre el 10%. 

Fonts del sector a les comarques gironines aclareixen que la crisi pot haver incrementat el nombre d’aquests establiments a la venda, però que bona part de les operacions es deuen a la normalitat d’un mercat on els inversors compren i venen actius. 

L’hotel més car del Regne d’Espanya a la venda en Idealista es troba a Sant Joan de Labritja (Eivissa): 52,5 milions d’euros. Un hotel de Cadaqués (), 8,5 milions d’euros, i un altre de Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona), 6,9 milions d’euros, són els més cars dels que estan a la venda a les comarques gironines. 

Al Principat de Catalunya destaca un de quatre estrelles de Barcelona, en venda per 26,5 milions. Es troba prop de l’estació de Sants i consta de 80 habitacions. A Madrid, el preu més alt és el que registra un cèntric hotel boutique que inclou 30 habitacions i es pot comprar per 21,5 milions d’euros. 

L’impacte de la crisi derivada de venda, especialment aquells territoris molt vinculats al turisme. El Baix Empordà (-16%), la Selva (-15,4%) la Baixa Cerdanya (-15,2%) i Alt Empordà (-14,2%) es van situar entre les comarques del Principat de Catalunya que van registrar una caiguda del PIB més important l’any passat, segons dades de l’Anuari Econòmic Comarcal. Unes xifres que expliquen l’elevat nombre de negocis turístics que estan a la venda. 

Una de les tendències que s’han apreciat els últims mesos, sobretot a les grans ciutats, però també la Costa Brava, és l’arribada de grans fons que han adquirit hotels o negocis turístics. Molt sovint, després de la compra, cedeixen la gestió a un grup especialitzat en el sector. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com