Setembre 26, 2021
Per Nord-Estl Libertari
217 vistes

A Amer passen de la preocupació a la calma tensa i a l’alleujament 

Veïnes i veïns comencen el dia molt preocupats per la detenció del president, però l’acaben més tranquils 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Amer (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 25/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que a Amer (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) ahir la processó anava per dins fins que es va saber que el President Carles Puigdemont sortia de la presó sense cautelars. Normalitat als carrers del poble, terrasses força plenes als bars de la plaça de la Vila i aparent normalitat a la pastisseria Puigdemont del carrer de Sant Miquel. La germana del President declinava fer declaracions. Segurament treballar era la teràpia per passar el mal tràngol de saber empresonat una altra vegada el seu germà, tot i que confiada per les notícies dels seus advocats i equip d’assessors, l’anomenat entorn de Puigdemont. I la família finalment es va tranquil·litzar després de l’esperada trucada d’en Carles a la mare. 

Tot i que, cap al vespre, encara hi havia algun despistat que no sabia que el President havia sortit de la presó, les persones consultades coincidien que, davant de fets com ara la detenció a Alemanya, el 2018, o la d’abans-d’ahir a Alguer (Saqrdenya), les afecten directament. “En Puigdemont és un dels nostres, és el nostre veí, el coneixem i coneixem la família. Si ens el toquen, ens afecta“, afirmava en Jordi a la barra del Cafè Comerç. Hi coincidia una treballadora del Forn Martori: “A Amer tots el coneixem i això ens afecta.” 

Tornant a la barra del Comerç, en Carles es manifestava confiat amb l’estratègia d’internacionalització del conflicte català de Puigdemont. “Sap què es pot trobar i estic convençut que sap molt què fa“, deia. Al seu costat, en Jordi lamentava que la policia espanyola apliqués a Amer el sistema basc. “Som un reducte, és habitual veure passejar pel poble la Guàrdia Civil, perquè a l’Estat li interessa aquest conflicte, però no ens deixem provocar“, afirmava. La majoria de les persones consultades, però, desviaven la conversa cap al moment actual de l’independentisme. Coincidien a manifestar-se dolguts amb les picabaralles al si del Govern de la Generalitat i, en el cas dels més combatius, criticaven que la mateixa Generalitat fos part en alguns processos judicials contra companys que s’havien manifestat. 

Les converses de les persones que cap a les vuit del vespre s’anaven concentrant al davant de l’ajuntament eren similars. Les més de 300 persones que s’hi van aplegar van escoltar els manifestos de l’ANC i del Consell per la República. Després, la regidora Anna Desoi informava que havien estat tot el dia en contacte amb l’entorn del President i que havien fet costat a la família. A la concentració hi havia la germana de Puigdemont. Després d’Els Segadors, el portaveu local del Consell per la República, Mingo Berrio, tancava l’acte animant la concurrència. “Ja veureu com, un dia o altre, ens en sortirem.” 

A la mateixa hora hi havia concentracions en bona part dels municipis de les comarques gironines així com del conjunt del Principat de Catalunya. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com