Novembre 28, 2020
Per CGT-UOC Catalunya
199 vistes


9 i 15 d鈥檕ctubre. Vaga per a una Educaci贸 P煤blica de qualitat i segura!Despr茅s de la consulta feta al col路lectiu docent i d鈥檋aver-ho decidit assemble脿riament, CGT Ensenyament convoquem, juntament amb el Sindicat Professors de Secund脿ria (aspepc路sps), a tot el personal docent i laboral del Departament d鈥橢ducaci贸 i d鈥檃ltres administracions p煤bliques catalanes (incloent-hi les llars d鈥檌nfants de titularitat municipal) a dues jornades de vaga els dies 9 i el 15 d鈥檕ctubre per exigir al Departament que inverteixi en els recursos necessaris per impartir l鈥檈ducaci贸 presencial sense posar en risc la salut de la comunitat educativa.

Cridem a totes les treballadores de l鈥檈ducaci贸 p煤blica i a tots i totes les companyes de la CGT a difondre aquesta convocat貌ria i a debatre als centres sobre la necessitat de fer-la. Ens hi juguem l鈥檈ducaci贸 de l鈥檃lumnat i la salut de tota la comunitat educativa!

Es corroboren les pitjors previsions

Fa mesos que exigim al Departament d鈥橢ducaci贸 la reducci贸 de r脿tios en els termes que el mateix Conseller Bargall贸 i la ministra Cela谩 van anunciar el maig passat per aquest curs. 脡s a dir, m脿xim 10-15 alumnes a Infantil i Prim脿ria i m脿xim 20 a Secund脿ria. Aix铆 com l鈥檃dequaci贸 necess脿ria dels espais per permetre la dist脿ncia necess脿ria entre l鈥檃lumnat. I un increment exponencial de les plantilles, per tal que l鈥檃ugment de grups no es faci a costa de la p猫rdua d鈥檈specialitats, desdoblaments i d鈥檃ltres recursos per atendre la diversitat. Iniciat el curs lectiu, res d鈥檃ix貌 s鈥檋a acomplert ni de lluny.

Menyspreu i risc per a les treballadores

La manca de gesti贸 del departament afecta directament la salut de les persones. S鈥檈st脿 obligant a anar als centres a persones vulnerables, mentre altres treballadores segueixen a l鈥檃tur esperant un nomenament.

Aturem els centres per fer-los funcionar

Els i les docents volem treballar i poder impartir un ensenyament 100% presencial, de qualitat i amb seguretat sanit脿ria. Per貌 els recursos actuals no garanteixen cap d鈥檃questes q眉estions. Les r脿tios actuals de molts centres (25 o m茅s a Prim脿ria i 30 o m茅s a Secund脿ria) no permeten una atenci贸 personalitzada a l鈥檃lumnat. Fan impossible el manteniment de les dist脿ncies de seguretat sanit脿ria i per tant, 茅s molt m茅s probable que hagin de tancar i que patim confinaments al llarg de tot el curs.

Seguim treballant per un pla de lluita unitari

Des de CGT hem estat treballant per tal d鈥檃rribar a mobilitzacions i vagues unit脿ries i seguim cridant la resta de sindicats a adherir-se i participar-hi. En qualsevol cas, creiem que les vagues convocades s贸n absolutament necess脿ries i esperem que aix铆 ho entengui el m脿xim professorat possible, m茅s enll脿 de la seva filiaci贸 sindical.

EXIGIM:

  • Reducci贸 de r脿tios: 10-15 a EI-PRI; 20 a Secund脿ria. A escoles bressol; 5 per lactants, 9 per caminants i 15 per grans.
  • Increment de plantilles necessari per reduir les r脿tios sense afectar a les especialitats, atenci贸 a la diversitat i de suport als alumnes amb NEE.
  • Dotaci贸 de personal sanitari a cada centre.
  • Substituci贸 de les treballadores vulnerables que no es poden incorporar als centres.
  • Dotaci贸 de tot el material necessari als centres (mascaretes FFP2 i pantalles facials, hidroalcohols, term貌metres).
  • Increment dels recursos necessaris per part del departament i ens locals per garantir l鈥檃plicaci贸 dels protocols de neteja i desinfecci贸 als centres.
  • Perm铆s retribu茂t no recuperable per a les treballadores i els treballadors amb menors al seu c脿rrec en situaci贸 d鈥檈spera de resultat de PCR, a茂llament o quarantena.

Federaci贸 d鈥橢nsenyament CGT Catalunya
Autor font: Cgtcatalunya.cat