Febrer 27, 2022
Per CGT Diputació De BCN
169 vistes

8M-2022 CONVOCADA VAGA GENERAL FEMINISTA 24h

Companyes, companys, companyxs,

Us enviem aquest correu per a informar-vos que el dia 24 de febrer el Comitè Confederal de la CGT Catalunya va prendre l’acord de formalitzar un preavís de VAGA GENERAL DE 24 HORES A TOTS ELS SECTORS ECONÒMICS DE CATALUNYA , tot donant resposta i cobertura legal a la crida feta per organitzacions del moviment feminista de realitzar novament enguany una vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil el dia 8 de març, en defensa dels drets de les dones treballadores. Els motius que justifiquen aquesta vaga els podeu trobar en aquests enllaços: https://bit.ly/3Hr95uk i https://bit.ly/3HnmGCZ. Així mateix, en aquest altre teniu més material per a descarregar i difondre: https://bit.ly/3HwdwE9, i aquí una còpia del preavís de la convocatòria: https://bit.ly/3srr0gv.

Des de la nostra Secció Sindical donem ple suport a la vaga i animem a totes, tots i totxs a secundar-la. Durant els propers dies us enviarem més informació sobre les mobilitzacions convocades per a aquell dia. De moment, us informem que ja hem comunicat formalment per escrit a la Diputació la convocatòria, així com les persones integrants del Comitè de Vaga, tot instant-la a reunir-nos durant els propers dies per a acordar els serveis mínims durant la jornada del 8M (https://bit.ly/3JYw6GF).

Com sempre, quan hi ha convocatòries de vaga en l’àmbit de la Diputació, us recordem alguns aspectes bàsics que acostumen a generar força dubtes i consultes durant els dies previs a la mateixa:

  • No teniu cap mena d’obligació de comunicar a l’empresa (l’administració, en aquest cas) si fareu vaga o si n’heu fet. Ningú no us ho pot demanar, i el fet de demanar-vos-ho, sigui verbalment o per escrit, pot ser considerat com una acció coactiva adreçada a vulnerar l’exercici d’un dret fonamental. Es comunica a l’empresa que es fa vaga simplement no acudint al lloc de treball o no realitzant treball en remot el dia de la convocatòria. Aquesta és l’única comunicació que cal.
  • No teniu cap mena d’obligació de realitzar serveis mínims si l’empresa no us ha comunicat prèviament i per escrit que heu de fer-ne. En relació amb els serveis mínims, i si teniu cap dubte, adreceu-vos a la nostra Secció Sindical.

Addicionalment, un aclariment important:

  • LA CONVOCATÒRIA DE VAGA ÉS DE 24 HORES, i hi ha plena cobertura legal (preavís registrat per la CGT de Catalunya). La vaga abasta tota la jornada del 8 de març, i aquesta és la crida que fa el moviment feminista: Vaga General laboral, de cures, de consum i estudiantil de 24 hores.

Per a acabar: Tenim disponibles al nostre local sindical del carrer Mallorca còpies impreses de cartells i material per a difondre la vaga. Tothom qui en vulgui per al seu centre de treball pot demanar-nos-en (per exemple, enviant un mail a [email protected], o parlant amb les delegades o delegats del vostre recinte).

Us seguirem informant durant els propers dies. Salut i Bon Viure!

#8MVagaGeneralFeminista

#8MOcupemJunstesElsCarrers

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

27 de febrer del 2022

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Cartells per a descarregar i difondre: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com