199 vistes

Dissabte 28 de maig, a les instal路lacions de la Universitat aut貌noma de Barcelona, s鈥檋a tancat el proc茅s del IV Congr茅s de la IAC (Som IAC) que va comen莽ar a Lloret el dia 6 de maig.

La intensa participaci贸 dels congressistes als debats dels dies 6, 7 i 8 (348 esmenes presentades a les pon猫ncies) varen fer necessari que l鈥檕rganitzaci贸 incorpor茅s una sessi贸 m茅s al Congr茅s per a poder tractar totes les propostes presentades.

El proc茅s congressual ha suposat el debat, esmena i aprovaci贸 de la nova pon猫ncia organitzativa que suposar脿 l鈥檃ctualitzaci贸 dels estatuts de la nostra intersindical; el canvi significatiu afecta a l鈥檈lecci贸 de les persones responsables de les secretaries que, a partir d鈥檃ra, s鈥檈scolliran des del Congr茅s amb candidatures obertes. Aquest proc茅s es va tancar el diumenge 8 amb l鈥檈lecci贸 dels responsables de les secretaries d鈥檃cci贸 sindical, organitzaci贸, relacions, dona, moviments socials, comunicaci贸, formaci贸 i salut laboral.

La pon猫ncia marc, debatuda, esmenada i aprovada, defineix la futura l铆nia ideol貌gica i pol铆tica de consens de la confederaci贸. El dissabte 28 es va aprovar, tamb茅, l鈥檌nforme de la Coordinadora nacional confederal sortint (que a partir d鈥檃ra s鈥檃nomenar脿 鈥淪ecretariat nacional confederal鈥) i 8 de les 9 propostes de resoluci贸 presentades.

Aquestes propostes de resoluci贸 posicionen a la IAC contra la candidatura catalana de JJOO d鈥檋ivern, el diferencial salarial del concepte antiguitat laborals-funcionaris, l鈥檃ctual c脿lcul de les pensions i la motxilla austr铆aca; i a favor de la jubilaci贸 als 60 anys, les millores laborals en l鈥櫭爉bit de la sanitat, l鈥檃mnistia i el reconeixement dels resultats del refer猫ndum 1-O de 2017.

Durant el proc茅s congressual varen intervenir la representaci贸 de diverses organitzacions sindical convidades: Confederaci贸n Intersindical, CSI Asturias, CUT Galizia, CUT Arag贸n, Frente Polisario, ILCU (Palestina), Intersindical Valenciana, LAB, Sindicato i Ferroviario i STEILAS. La cloenda del IV Congr茅s de la IAC es va realitzar quarts de 8 del vespre del dissabte 28.
Autor font: Iac.cat