Novembre 27, 2020
Per CGT Catalunya
379 vistes


Cada 25 de novembre- Dia internacional contra les violències masclistes- dones d’ arreu del món ocupem els carrers per cridar que no volem més violències contra les dones.

Una jornada Internacional en què moltes dones, a diversos països, denunciem les violències patriarcals dels estats, dels grups armats i de les transnacionals que exerceixen el seu poder sobre els cossos de les dones com a territoris de conquesta. En aquesta jornada, denunciem el racisme i les dinàmiques colonials que el món blanc occidental exerceix amb especial crueltat cap a moltes de nosaltres en qualsevol frontera.

Tenim clar que la sororitat feminista és la resposta, juntes i valentes, fent una xarxa sòlida de lluita feminista global!, perquè juntes som més fortes !

Des de 2010, any que es va començar a documentar els feminicidis a l’Estat Espanyol, s’ha registrat 1.160 dones assassinades per homes al nostre país, i milions al món.

Només aquest any 2020 a Catalunya, s’han registrat 11 feminicidis i altres assassinats de dones. I a l’estat espanyol ,actualitzat a 15 /10/2020 s’han enregistrat 74 feminicidis

Aquest any, malauradament, s’ha afegit la situació de pandèmia de la COVID-19 on ha hagut una major incidència de la violència de gènere sota el confinament. Un altre tema preocupant per a les dones amb risc de maltractament i potser la més rellevant , son les seves filles i fills.

Assassinats que són permesos per un Estat masclista i patriarcal, que ens veu a les dones com a objectes a explotar en tots els àmbits de la vida. Un sistema patriarcal que deixa al carrer assassins, que després de violar i assassinar les dones, després de complir una condemna irrisòria, estan en llibertat i exercint la seva professió.

Estem davant un feminicidi d’Estat . Els assassinats masclistes, lluny de prevenir-se i eradicar-se, continuen esdevenint-se com si d’un costum es tractés. La clara i deliberada inacció de les institucions és una mostra que aquestes neixen del i per al patriarcat, i que no en podem esperar cap solució. Només ens queda una solució: organització i autodefensa.

No callarem davant d’aquesta violència i maltractament institucional per part de la justícia, i continuarem denunciant i expressant el nostre rebuig a un sistema judicial inoperant, que revictimitza i fins i tot criminalitza a les dones, i a les decisions judicials que neguen sistemàticament la gravetat de les violències masclistes contra les dones, lesbianes i trans. Cridem ben fort que la justícia és patriarcal i no pararem fins aconseguir canviar-la. I continuarem denunciant i lluitant per a canviar aquest ordre patriarcal, capitalista, racista i colonial.

Les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, els feminicidis, siguin a casa, al carrer, a l’escola, a la feina, a internet, a les institucions, o a grups religiosos, socials i polítics, no són fets aïllats sinó que responen a un mandat patriarcal i basat en les desiguals relacions de poder existents.

Volem expressar la nostra indignació per les respostes que es donen des de les institucions públiques tant a nivell estatal, com autonòmic i local. Denunciem els sistemàtics incompliments de les seves obligacions en relació a la prevenció i a l’educació, les retallades, la insuficiència dels recursos existents, la manca de circuits d‘abordatge integral de les violències i de formació de professionals, el persistent biaix patriarcal de la justícia, la insistència de determinats grups polítics a negar les violències masclistes, que fins i tot arriba al control i persecució de treballadores que donen atenció a dones supervivents, etc.

Reivindiquem el dret a una vida lliure de violències ; conscients que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població. Les violències masclistes, (contra moltes dones ,criatures i joves, lesbianes, transexuals, bisexuals, transgènere, intersexuals, amb diversitat funcional, de diferents orígens, cultures, creences i religions…) legitimen i perpetuen les desigualtats en un sistema heteropatrialcal, capitalista, colonial i racista basat en mecanismes de control i poder sobre els nostres cossos i les nostres vides.

No volem haver de defensar-nos, no volem tenir por, volem viure lliures i tranquil·les.

Tornem i tornarem a alçar la veu contra qualsevol tipus d’agressió per qüestió de gènere, cal unir les nostres forces contra aquesta xacra que ens està matant. Cal una mobilització social, per organitzar-nos i continuar lluitant tots els dies, per plantar cara, amb fermesa, a aquest sistema neoliberal, capitalista, patriarcal i masclista que considera a les dones poc més que un objecte sexual a la seva plena disposició .

També a nivell laboral, exigim i lluitarem per aconseguir que a totes les empreses existeixen protocols de prevenció , eradicació dels assetjaments sexuals i assetjaments per raó de sexe, així com exigir l’elaboració i compliment de veritables plans d’igualtat.

Mesures per prevenir i eradicar la violència de gènere . La incorporació de la perspectiva feminista en les polítiques actives del treball .

Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures. Ens mantindrem sempre juntes, amb les amigues, germanes, mares, filles, amants i veïnes, amb les companyes de classe, de feina, amb les companyes de vagó al tren, amb el col·lectiu de dones del poble, o del barri. Som moltes soscavant, denunciant i lluitant per a canviar aquest ordre patriarcal, capitalista, racista i colonial.

Davant de qualsevol agressió: autoorganització, acció directa , autodefensa, sense por, sense sentiment de culpa.PER TOTES ELLES, PER NOSALTRES, PER VOSALTRES, PER TOTES, SORTIREM ALTRE 25N – i tots els dies de l’any – A CRIDAR BEN FORT :

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES :AUTOORGANITZACIÓ ANARCOFEMINISTA
Autor font: Cgtcatalunya.cat