Novembre 24, 2021
Per El Lokal
257 vistes


Per sisena vegada, l鈥檈ntitat financera BBVA, al costat de les seves immobili脿ries, i el gestor immobiliari Haya, que pertanyent al fons d鈥檌nversi贸 CERBERUS, volen desnonar als ve茂ns que viuen al local de l鈥檈difici del carrer Riereta,3 de Barcelona.

Des de fa uns anys, l鈥檕cupaci贸 d鈥檃quest local, fomentada i consentida per les pr貌pies ve茂nes de l鈥檌mmoble, ha estat l鈥櫭簄ica manera de mantenir 鈥減acificat鈥 aquest tram de carrer, despr茅s d鈥檃nys de patir els perills i les mol猫sties dels narcotraficants.

Recordem que aquestes entitats disposen de diversos punts de venda de drogues actius o inactius en el barri, sent els majors prove茂dors de locals i habitatges per a aquestes m脿fies (adjuntem una llista d鈥檃ctius i inactius).

Les entitats financeres han fet molt poc per a que aquestes pr脿ctiques no es succeeixin en el temps, sense posar den煤ncies o assegurar els habitatges o locals perqu猫 les m脿fies no es facin amb elles.

Lluny de reaccionar davant aquest problema, l鈥檈ntitat no ha vacil路lat a l鈥檋ora de desnonar fam铆lies, per貌 es desent茅n de les propietats en qu猫 es delinqueix, permetent la seva continu茂tat. Aquest 茅s el cas de el local del carrer Riereta n煤m. 3, com ho ha estat fa poc el del carrer Vistalegre o del carrer Pr铆ncep de Viana.

Des de fa mesos, l鈥橝juntament de Barcelona ha fet diverses ofertes a aquestes entitats per tal que les persones que ara hi viuen puguin quedar-se pagant un lloguer assequible i col路laborant en fer les reformes necess脿ries. Cap d鈥檃questes ofertes ha estat acceptada i les entitats immobili脿ries volen executar el desnonament aquest dijous 9 de setembre, sense hora establerta.

Els joves que hi viuen ara van haver de defensar l鈥檌mmoble, malgrat les amenaces reiterades dels traficants per recuperar l鈥檈spai que els va ser arrabassat per les ve茂nes i ve茂ns de la zona davant la passivitat de la propietat.

Les ve茂nes i ve茂ns de Raval no podem permetre que els expulsin i, per aquest motiu, defensarem l鈥檌mmoble per a que els actuals ocupants continu茂n a casa i perqu猫 no torni a ser un focus de venda.

Imagen
Autor font: Ellokal.org