Novembre 18, 2022
Per CGT Diputació De BCN
1,322 vistes

19 DE NOVEMBRE: SORTIM AL CARRER CONTRA EL ROBATORI ALS NOSTRES SALARIS I PENSIONS

Fa mesos que els atacs contra les nostres condicions de vida s’han incrementat. Els preus de l’energia segueixen disparats i l’excusa de la Guerra a Ucraïna és, simplement, una excusa. Mesos abans que comencés, el preu del gas i de l’electricitat ja s’havia disparat. També al llarg de l’any 2021 l’IPC havia començat a escalar a nivells que feia dècades que no vèiem, mentre els nostres salaris es mantenien congelats o pujaven de forma anecdòtica. Mentrestant els lloguers escalaven a nivells aberrants.

Aquest any 2022 aquest procés s’ha accentuat. Les empreses de l’energia i altres grans corporacions estan provocant un augment desbocat de l’IPC, sense que cap govern s’atreveixi a posar topalls ni als preus dels productes bàsics ni als seus beneficis insultants. De la mateixa manera, cap govern sembla disposat a limitar els preus dels lloguers i a garantir un dret efectiu a l’habitatge. No només això, la política ultraliberal del BCE escanya encara més a la classe treballadora endeutada per hipoteques asfixiants. Els seus increments d’Euríbor impactaran de ple amb pujades de centenars d’euros mensuals en les quotes, que dispararan desnonaments i patiment a les famílies treballadores.

També continuen sense dignificar unes pensions de vergonya, que fa anys que estan molt per sota la mitjana de la Unió Europea, o fins i tot la patronal encara amenaça amb augments de l’edat de jubilació fins als setanta anys. Volen que treballem fins a morir? D’altra banda, els sindicats del règim CCOO i UGT, amb pactes vergonyosos, certifiquen una davallada dels nostres salaris pels pròxims anys i garanteixen la pau social mentre consoliden la seva dependència a les subvencions estatals.

Davant de tot això, reiterem la nostra crida a mobilitzar-nos. A intensificar la nostra presència als carrers i a construir, als centres de treball i als barris i pobles de tot el territori, espais de resistència i conflicte contra aquest atac del capitalisme a les nostres vides. La disjuntiva és clara: o els seus beneficis o els nostres salaris, les nostres pensions i les nostres vides.

Nosaltres ho tenim clar: Aquest dissabte 19 de novembre, tornem al carrer.

Barcelona, dissabte 19 de novembre, davant del Banc d’Espanya de plaça Catalunya (BCN), a les 11:00h

#AraNosaltres.

—-

Comunicat relacionat (07/10/2022): Els treballadors i treballadores públiques continuarem perdent poder adquisitiu, ara de forma accelerada

—-

.wordads-ad-wrapper {
display:none;
font: normal 11px Arial, sans-serif;
letter-spacing: 1px;
text-decoration: none;
width: 100%;
margin: 25px auto;
padding: 0;
}
.wordads-ad-title {
margin-bottom: 5px;
}
.wordads-ad-controls {
margin-top: 5px;
text-align: right;
}
.wordads-ad-controls span {
cursor: pointer;
}
.wordads-ad {
width: fit-content;
margin: 0 auto;
}

Advertisement
Configuració de la privacitat
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com