210 vistes


Aquest dissabte 13 de novembre ens hem manifestat a diferents ciutats del territori nacional per defensar unes pensions p煤bliques dignes i demanar al Govern que aturi les anunciades retallades. 

La convocat貌ria unit脿ria de totes les organitzacions de l鈥檈stat espanyol ha estat promoguda, entre altres, per la Marea Pensionista i l鈥橝lian莽a de Marees i Moviments Socials de Catalunya, i recolzada pel sindicalisme combatiu i de classe com la IAC, la qual forma part de l鈥橝lian莽a.  

Unes dues mil persones a Barcelona i centenars arreu de les ciutats de Catalunya ens hem manifestat per la defensa de les pensions p煤bliques dignes i en contra de les privatitzacions que estan promovent des del Govern de Madrid amb la proposta de l鈥檃nomenada Llei Escriv脿, que pret茅n un pla de privatitzaci贸 del Sistema P煤blic de Pensions al dictat de la banca i que no garanteix la capacitat adquisitiva de les pensions a partir de 2022.  

Les reivindicacions que s鈥檋an llegit a la pla莽a Sant Jaume han estat: 

  • Elevar les pensions m铆nimes fins a l鈥檈quiparaci贸 del SMI. 
  • Derogar les reformes de pensions del 2011 i 2013 i les reformes laborals del 2010 i 2012. 
  • Eliminar el 鈥淔actor de Sostenibilitat鈥 sense ser substitu茂t per cap altre coeficient reductor. 
  • Jubilaci贸 als 65 anys per crear feina i mitigar la pobresa i la bretxa de g猫nere. 
  • Eliminar els coeficients reductors de la jubilaci贸 anticipada amb 40 anys cotitzats. 
  • Establir mesures efectives per acabar amb la bretxa de g猫nere en salaris i pensions. 
  • Garantir la capacitat adquisitiva de les pensions amb revisions anuals que recullin com a m铆nim l鈥檌ncrement del cost de la vida. 
  • Garantir el pagament de les pensions p煤bliques a trav茅s dels Pressupostos Generals i no a c脿rrec del deute de la Seguretat Social. 

Defensem un sistema de pensions p煤bliques dignes i sostenibles i rebutgem els Plans Privats d鈥橢mpresa i el foment de Pensions Privades que trenquen el car脿cter solidari del Sistema P煤blic de Pensions. Aturar la reforma Escriv脿 no nom茅s 茅s un problema de pensionistes, sin贸 de tota la societat.

Governi qui governi, les pensions es defensen!
Autor font: Iac.cat