Juliol 14, 2022
Per CNT Barcelona
277 vistes

Company/a: si vols continuar de licitació en licitació, si acceptes ser mà d’obra barata per l’empresa de torn, si t’agrada treballar sota el conveni de contact center (telemarketing), si creus que la teva precarietat ha de continuar engrandint beneficis milionaris, si penses que els diners són més importants que les nostres vides, no continuïs llegint…

Després de la darrera vaga, la Generalitat es va comprometre a avançar cap a la internalització del servei, és a dir, que el Sistema d’Emergències Mèdiques assumeixi directament la gestió del 061/Salut Respon. Aquest fet està inclòs en els pressupostos del 2022. L’actual licitació es va acabar el 5 de juliol, però la Generalitat ha decidit prorrogar-la 6 mesos de manera extraordinària -sense aplicar les millores acordades durant la vaga– i ha tret a concurs una nova licitació, per un període previst de 2 anys, demostrant que no té cap intenció d’internalitzar el servei.

La temporalitat en frau de llei i la contractació a temps parcial és un mal endèmic del 061 des de fa més d’una dècada. Creus que el problema és Serveo (Ferrovial)? Doncs no: ja era així en els temps de Qualytel i Atento. Mentre el servei continuï privatitzat, l’empresa de torn buscarà maximitzar els seus beneficis.

Les companyes i els companys del Transport Sanitari Urgent i No Urgent ja estan lluitant per la internalització; nosaltres seguim el mateix camí. És inadmissible que el 90% dels treballadors/es del SEM estiguem externalitzats/des a empreses privades. Ja n’hi ha prou que la nostra precarietat contribueixi que una empresa de l’IBEX-35 declari milions de beneficis anuals. Som un servei essencial per a la ciutadania i volem que aquest sigui de gestió, provisió i titularitat 100% pública.

Exigim que s’aturi la propera licitació i el SEM assumeixi directament la gestió del 061/Salut Respon. Això només és possible si tu hi participes: et convoquem el dimecres, 20 de juliol, a les 12 hores davant del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131- 159, Barcelona).

Porta la teva armilla i qualsevol cosa que consideris oportuna perquè ens escoltin: per la internalització!

Secció Sindical de CNT – 061.
Autor font: Cntbarcelona.org